Obamas first kiss rock
Mindenmás,  Mindennapok

Mit csinál ma Michelle Obama?

Új rovatot indítottunk a blogunkon. Egyik apropója az, hogy különböző okok miatt továbbra sem adjuk a fejünket utazásra (így nehéz új utazós posztokat produkálni), a másik pedig az, hogy az elmúlt időszak után sokak vonnak mérleget a nyert tapasztalataik, életük változásai alapján. S magam azt gondolom érdemes ezeket számba vennünk, esetleg tanulnuk az ő tapasztalataiból, rávetítenünk a saját életünkre. Vagy ha csak annyi pozitív hozadéka lesz, hogy magunk is rákérdezünk valakire, akinél rég kopogtattunk: Hogy vagy? Mit csinálsz mostanság? akkor máris megérte papírra vetni e sorokat!

Michelle Obamát nem hinném, hogy be kell mutatnom, de igyekeztem érdekes, talán nem annyira köztudott tényeket megtalálni vele kapcsolatban. Az Egyesült Államok előző First Lady-je

  • Michelle LaVaughn Robinson néven született Chicagóban (saját szavaival, egy lány Dél-Chicagóból)
  • a Princeton, majd a Harvard egyetem diákja volt
  • a bátyja, Craig Robinson Ivy League játékosként kosárlabdázott, ma edzőként dolgozik
  • szülővárosában kezdte a jogászi pályát a nagy presztízsű Sidley & Austin ügyvédi irodánál (ma Sidley Austin LLP)
  • a 90-es években a város polgármestere mellett dolgozott több munkakörben a saját közössége érdekében (Chicago South Shore)
  • a Sidley-nél ismerte meg Barack Obamát, aki nyári gyakorlatát töltötte Chicagóban
  • a közéletbe természetesen férje révén került és mindkét ciklus alatt rendkívül aktívan dolgozott fontos ügyek mentén (az elhízott gyerekeket sportolásra buzdította és valamennyi fiatal lányt a tanulásra minden körülmények között)
  • az USA első afroamerikai First Lady-je veteményes kertet művelt a Fehér Ház mellett
  • férjével két lánygyermeket nevelnek 

Michelle Obama veteményes kertben dolgozik

Veteményes gondozása a Fehér Házban

Mozdulj!-kampány

A gyermekkori elhízás elleni kampány rendezvényén: Mozdulj te is!

Mit csinál ma Michelle Obama?

A két elnöki ciklus leteltével fokozatosan húzódott vissza a média reflektorfényéből. 2018-ban publikálta Így lettem Michelle Obama című önéletrajzát. A tanulást, gyermekkori mozgást, egészséges életmódot népszerűsítő munkát sosem hagyta abba, csak más platformon folytatja. 2020 óta rendszeresen készít podcastot és hallatja a hangját a fontosabb közéleti kérdésekben, de igazából boldogan tért vissza a család szolgálatába a Fehér Házból való kiköltözéssel. 2020-ban dokumentumfilm készült a könyvéből. A kamerák kereszttüzétől megszabadulva és a nyugodtabb életnek köszönhetően felszedett néhány kilót, de ez kifejezetten jól áll neki (szerintem). Új könyve az embert próbáló idők túlélési technikáiról idén november közepén jelenik meg (The Light We Carry címmel).

Jó pár elsőséget tudhat magáénak. Elsőként népszerűsítette afroamerikai tervezők ruháit azzal, hogy viselte azokat First Lady-ként (stílusa egyébként sem múlt el nyom nélkül a 2000-es évekből). Kétszer jelent meg vele-róla cikk a Vogue magazinban – ezt rajta kívül mindössze 2 elnökfeleség mondhatja el magáról. A 2013-as Oscar-gálán díjátadóként szerepelt, szintén elsőként az első hölgyek közül. Sokan reménykedtek, hogy vállal majd politikai szerepet, de ettől hamar és egyértelműen elzárkózott. 2021-ben egy újabb kedves és fontos ügy mellé állt: gyerekeknek szóló főzőműsorban háziasszonykodik (Waffles + Mochi).

Michelle Obama eg ypatikában

Akár így is találkozhatnánk vele egy patikában (ahol ez a fotó készült), hiszen mindig nagyon közvetlen és barátságos volt az emberekkel, a gyerekekkel. 

Michelle Obama fashion

Egy a sok emlékezetes ruha közül

Írj nekünk!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük